keskiviikko 24. lokakuuta 2012

"Onko sulla eilisestä mitään muistikuvaa?"

Viime kirjoituksessa mainittu suunnitelma hyvän monnituspaikan etsimisestä taisi onnistua lähes täydellisesti. Nyt on niin mukava olla, että jopa tämän blogin kirjoitus aiheuttaa suuria tunteita, ja vaatii lähes kohtuuttomia suorituksia.

Saigonin päädyssä roilotus sai uudet määritteet, kun baariin pystyi painelemaan ainoastaan yhdellä määrämittaisella tasajalkahypyllä, alastulon ollessa telemark-, tai tasajalka-alastulo, suorittajan fyysisen kunnon mukaan. Ja näitä baarejahan oli sitten koko kadullinen. Needless to say, vietimme saigonissa illat "kohtuu" rauhallisissa merkeissä. Vietnam on myös hyvä maa koska budjettia ei tahdo saada täyteen edes täysillä yrittämällä, joten voisi kuvitella että täällä viihtyisi aika pitkään. Noh, eläkkeellä sitten..

Saigonissa ensimmäinen ilta oli puhdasta suorittamista, ja saimme kopin yhdysvaltalaisesta Jamesista. (James ajelee vietnamissa prätkällä, ja Jamesin viisumi oli mennyt umpeen jo aikoja sitten. Jamesin bravuureihin lukeutuu myös drinking while driving tyyppiset sprintit läheisillä alueilla yöaikaan.) Lähdimme rutiinilla haistelemaan lähialueita kävellen, ja alta aika yksikön löysimmekin jo up originelleja austraaaaalian poikia ja eikun istukaas alas ja antakaa meidän juottaa teitä. No mikäs siinä. Ensimmäinesta illasta ei ole julkaisu kelpoista materiaalia tämän enempiä.. Samulla hissipoika ajeli välillä myös ylöspäin, ja tasajalka hypyt ei todellakaan päättyneet telemarkkeihin.

Toinen päivä saigonissa oli hyvinkin puhdasta monnia, ja ilta aika samalla kaavalla, tällä kertaa tutustuimme pariskuntaan ja heidän kanssaan hengasimme kyseisen illan.

Kolmas päivä monnia, ja ilta samalla kaavalla. Tällä kertaa kohteina kaksi kanadalaistyttöä, ja pari nigerialaismiestä. Aivan. Aluksi ajattelimme, että tämähän on mukavaa hengata nigerianpojan kanssa, mutta siinä vaiheessa kun Victorin juttukaapista ei tullut enää muuta kuin afrikan ongelmia ja niiden puimista, ja philippianiakselta paikallista murretta, ja pari käsimerkkiäkin, ratkaisimme tilanteen parhaaksi katsomallamme tavalla, ja poistuimme unille.

Seuraavana päivänä lähetimme rinkkamme kotiin, olo keveni huomattavasti, sekä arvostus muiden backpackereiden silmissä nousi viskaalimaisiin lukemiin. Otimme bussin Mui neen, jossa siiis tällä hetkellä pidämme tukikohtaa. Mui neen lähdettiin vanhojen hyvien aikojen kunniaksi ilman suunnitelmaa, tai varattuja majoituksia, ja suunnitelma onnistuikin aika sopivasti, koska törmäsimme Saigonissa tapaamaamme pariskuntaan, joka kertoi meille Resortin minne painella. Resortti maksaa yhtä paljon kuin hostelli, mutta täällä on kaksi uimallasta, ja privaatti biitsi, joten eipä tässä valittamisia. Nykyinen tilanne on ainakin 14 gekkoliskoa parempi kuin kuin muinoin mainitsemma kuusilohikäärmettä. Still following?

Mui nessa ollaan oltu nyt 3 päivää, eikä olla tehty muuta kuin monniteltu, ja yhtenä päivänä kasattiin uutiset paikallisesta touhuiluista. Riku kokeili toissapäivänä hieman autopilottiaan, ja kyllä, Vietnamin kartat löytyivät navigaattorista. Nyt on niin kuuma, että ei pysty enää, pakko lähteä uimaan. Tai no pystyy, muttei huvita...

Pysytään kuulolla!


Tässä vielä hieman sanastoa, josseivät kaikki ole pysyneet mukana:

Monnitus = tätä on kohtuu hankala selittää, mutta kuvitelkaa akvaarion pohjassa olevaa monnia, tekemässä ei mitään, joten monnitus on verrattavissa rentoutumiseen, mutta kunnon monnitus tulee suorittaa paljon paremmalla tekniikalla, kuin perus rentoutuminen tai laiskottelu. Jos käy tuuri, ja on "once in a lifetime" tilanne, voidaan puhua keräilymonnista. Gotta catch 'em all!

Roilotus = Nyt mennään kovaa, "sitten mä rupeen veteleen" eli monnituksen vastakohta, tällöin maistuu useimmiten rinkki jos toinenkin, kolmannesta nyt puhumattakaan. Kun roilo on fyysinen, saattaa autopilot tulla vuoroon, ja pitää narut tiukasti hanskassa.

Autopilot = Kaikkihan muistaa sen hetken, tai no ei muista, mutta tietää, kun se muisti sitten ottaa ja lähtee. Tällöin tiedät, että autopilot on tullut puikkoihin, ja juominen alkaa muistuttaa kilpailua. Tässä tilanteessa yksilö pystyy supermiesmäisiin suoritteisiin, ja tuntee itsensä voittamattomaksi. "mä olen mahtava mies". Autopilottia voi, ja pitää kehittää, ja hyvä autopilot tuo aina kiltisti ja turvallisesti kotiin asti.

Fyysinen = kun jotain tehdään kovaa, ja se tehdään kunnolla, yleensä tälläisen suorituksen jälkeen voi jopa todeta, "v***u oli fyysistä touhua!."

-Riki ja Sammi

1 kommentti:

  1. Toivottavasti juopontuuri kestää eikä autopilotti hajoile. Pitäkää jossain välissä huoltokatko ja nauttikaa paikallisesta meiningistä vaikka teen voimin, ettei maksa jää maailmalle! T. Homebase

    VastaaPoista